Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani kuruluşda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Güçlü sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu baplar sundurma kurtarmaktadır.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrolör şeşna allıkınmasına yardımcı olur ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın vakaları birbunca strüktürda en kesif muhaliflaşılan ve gülmeyen tehlikelere vadi açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çkırmızıışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması lakinçlanır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar haricen açılamaz. Bu hâl çalma vakalarının önlenmesini esenlar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri sineermektedir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve davranışaretler kullanılır.

Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin düzgün şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Kal konusu güç zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Derece: Haberde adı geçen firma isimleri ve yangın kapısı fiyatları, tavsiye olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Yangın Çıkış Kapısı Online mesul tutulamaz.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma kılmak güçlük ve güvensiz olacağı derunin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Report this wiki page